Voit navigoida sivustolla skrollaamalla ja nuolinäppäimillä

Näin otat hyvän alastonkuvan!

Kun alastonkuvia kerran otetaan, miten niissä näytetään hyvältä? Alastonkuvausten ammattilainen, valokuvaaja Marika Kiviharju kertoo.

Tähtien julkisuuteen vuotaneista alastonkuvista on kohuttu viime päivinä kovasti, mutta oikeastaan alastonkuvat ovat melko arkinen tavisharrastus. Selfien ottavista suomalaisista 8 prosenttia on ottanut alastonkuvia itsestään ja 63 prosenttia heistä jakanut alastonkuvan puhelimellaan, MTVn uutisoimasta Samsungin kyselystä selviää. 25–34-vuotiaista amerikkalaisista joka viidennes on lähettänyt itsestään alastonkuvan, Nyt.fi kirjoittaa.

Jos sitä kerran tehdään, mitä kuvia ottaessa pitää pitää mielessä, jotta valokuvassa näkyisi mahdollisimman esteettinen nakuilija? Sen tietää suomalaisia julkkiksia alasti kuvannut valokuvaaja Marika Kiviharju.

1. Hyvä rusketus saa ihon näyttämään hyvältä. Itseruskettavat voiteet eivät aja samaa asiaa, vaan tekevät ihosta läikikkään. Hanki rusketus auringosta tai solariumista.

2. Ajele ihokarvat ja kosteuta iho. Kuiva iho ei näytä hyvältä kuvassa.

3. Jos haluat ottaa taidekuvan, asettele toiselle puolelle vartaloasi yksi valo. Muokkaa kuva vaikka puhelimeen saatavalla kuvankäsittelyohjelmalla mustavalkoiseksi.

4. Käytä sensuelliin kuvaan pehmeää luonnonvaloa. Ota kuva esimerkiksi ikkunan edessä puolipilvisellä kelillä.

5. Vältä kovaa valoa (esimerkiksi suora auringonvalo), jos peittelet ryppyjä tai poimuja. Kova valo on armoton.

6. Useimmat tietävät omat hyvät ja huonot puolensa. Haluatko korostaa pitkiä sääriäsi tai treenattua vatsanseutuasi? Käytä korostamiseen valoja.

7. Käytä peiliä apuvälineenä kuvauksessa.

8. Ota kuva yläviistosta, jotta mahdollinen kaksoisleuka ei näy.

9. Pidä ryhti hyvänä.

– Pysyttele alastonkuvissa hyvän maun rajoissa – varsinkin, jos otat niitä kännykälläsi. Kännykkä voi kadota ja kuvat päätyä kenen tahansa nähtäville. Älä tee hetken mielijohteesta mitään harkitsematonta, esimerkiksi lataa kuvia nettiin, Marika opastaa.

Myös muut suojauskeinot kannattaa ottaa käyttöön. Suojaa läppärisi salasanalla, jonka tiedät vain itse, jotta sinne tallennetut kuvat eivät päädy kellekään muulle, vaikka unohtaisit tietokoneen muiden saataville.

Jos haluat jakaa alastonkuvasi, tee se turvallisesti. Vaikka lähettäisit kuvasi Facebookissa yksityisesti jollekin, kuvan saaja voi tallentaa sen ja jakaa eteenpäin. Jaettu kuva saattaa päätyä nettiin ikuisiksi ajoiksi.

Alastonkuvaskandaali puhuttaa

Alastonkuvista on puhuttu erityisen paljon viime aikoina, koska kymmenien Hollywoodin naistähtien varastetut kuvat levisivät nettiin viikonloppuna. Kuvien on arveltu olevan peräisin iCloud-pilvipalvelusta, johon Applen tietokoneet, pädit ja puhelimet tallentavat tiedostoja.

Nettiin vuodetuista kuvissa esiintyy esimerkiksi Oscar-voittaja ja Nälkäpeli-tähti Jennifer Lawrence, 24, joka on vahvistanut kuvien olevan aitoja ja kertonut haastavansa oikeuteen kaikki, jotka levittävät kuvia  eteenpäin.

Moni julkisuuden henkilö, kuten Girls-sarjan luoja, näyttelijä Lena Dunham, on pyytänyt, ettei kuvia katsottaisi, sillä se loukkaa niissä esiintyvien naisten yksityisyyttä.

Artikkeli julkaistu MeNaiset.fi – sivuilla 2.9.2014 / Jenni Junkkala

 

 

Copyrighted Image